Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the td-cloud-library domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/u1774468/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Uluslararası İlişkiler Ve Savaş Türleri - Akademik Paradigma | Uluslararası İlişkiler
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'excellent_impossible' not found or invalid function name in /home/u1774468/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Uluslararası İlişkiler Ve Savaş Türleri

Date:

SAVAŞ TÜRLERİ

 

TÖRENSEL (İLKEL) SAVAŞLAR

İlk egemenler var olan bir kaos durumunu çözenlerdir. Genellikle o refahın geldiği dönemleri periyodik olarak kullanırlar. Bayramlar, festivaller, karnavallar…
Pusu atma kullanılan bir yöntemdir. Daha çok yüz yüze olur. Soğuk ve sıcak zamanlarda, hasat ve ekin dönemlerinde yapılmaz. Genellikle küçük gruplar karşı karşıya gelir ve o grupların içinden birer kişi karşı karşıya gelir ve ilk kan döküldüğünde kim döktüyse kazanır. Her iki tarafta da pusu atma sonunda tören yapılıyor. Bir taraf yas tutarken diğer taraf kutlama yapar.

SİYASİ SAVAŞLAR

Siyasi savaşlarda amaç diğer toplumlar üzerinde hâkimiyet kurmaktır. Bu savaşlarda ciddi bir hiyerarşi vardır.

EPİK (YÜCELTİCİ) SAVAŞLAR

Siyasi savaşların yanında oluşan savaşlardır. Ana aktör, kahraman bireydir. Düşmana saygı anlayışı vardır. Örneğin; samuraylar. Genellikle kaos, kriz dönemlerinde ortaya çıkar, kusursuzdurlar. Şans da onların yanında yer alır.

KUTSAL SAVAŞLAR

Hakkaniyetli, adil savaş içerisindeyseniz düşmanınız tanrının düşmanıdır. İyiler ve kötüler arasında dünya büyük bir harp meydanıdır. Günahlara karşı savaşlar olur.

SAVUNMACI SAVAŞLAR

Bazen kendinizi bazen de başkalarını koruduğunuz imajını vermelisiniz. Savaş bakanlıkları, Savunma bakanlıkları kurulmalı. 20. Yüzyılda propagandalar görülüyor.

TERÖRİST VE GERİLLACI SAVAŞLAR

Modern şeklini 20.yüzyılda almıştır. Önemli olan şey gizlenme, saklanmaktır gerillalar için. Bir mesajları olmalı ve mesaj eylemlerden önce belirlenmeli. Zamanı, mekânı, hedefi kendileri seçerler. Devletin terörizmle mücadelesi, önleyici mücadeledir.
Savaşların Çıkış Nedenleri adlı yazıyı okumak için buraya tıklayınız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Devlet Adamlığı Bilimi (Kitap Analizi)

Jeopolitiğin Tanımı ve Kapsamı Jeopolitik, günümüzde giderek önemi artan bir...

Kızıldeniz Nerede

1869 yılında Süveyş kanalının açılmasıyla Kızıldeniz oldukça öneme sahip...

Riyazet Nedir ?

Riyazet Ne demek ?  Riyazet bir tasavvuf terimidir. Riyazet...

ORTADOĞU’NUN KANAYAN YARASI: FİLİSTİN

Binlerce yıldır paylaşılamayan , saatli bir bomba gibi her...